TERMENI SI CONDITII

Inainte sa plasezi o comanda pe monociclu-electric.ro te rugam sa citesti Termenii si conditii site-ului nostru. De asemenea, este bine sa sti ca pentru plasarea unei comenzi pe site trebuie sa accepti acesti termeni si conditii.

Site-ul monociclu-electric.ro respecta legislatia in vigoare, respectiv prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor pentru persoane fizice, din cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, in conformitate cu O.G. 21/1992 privind protectia consumatorilor si conform Legii nr. 449/2003 privind garantiile si drepturile associate acestora. Aceste acte normative nu se aplica persoanelor juridice.

Termenii

Toti termenii inclusi in prezenta pagina se interpreteaza drept termeni exprimati in zile calendaristice. Daca un termen este exprimat in zile, acesta se calculeaza din momentul in care intervine un eveniment sau se realizeaza un act, iar ziua in cursul careia a avut loc acest eveniment sau se realizeaza acest act nu se ia in calcul la implinirea termenului. In cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, societatea detinatoare monociclu-electric.ro prelungeste termenul in mod corespunzator.

Preturile

Pe site-ul nostru, vei gasi informatii clare privind pretul si/sau disponibilitatea in stoc. Preturile afisate pe site aferente produselor, sunt preturile finale, care includ TVA-ul. Suma finala pe care trebuie sa o platesti este pretul final cu TVA inclus.

In conformitate cu O.U.G. 34/2014 un contract de vanzare la distanta reprezinta orice contract incheiat intre profesionist si un consumator fara prezenta sa fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la momentul la care este incheiat contractul, inclusiv momentul la care confirmarea acceptarii comenzii de catre profesionist este realizata, in temeiul caruia profesionistul se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar acesta din urma se angajeaza sa plateasca pretul acestora.

Orice comanda efectuata pe site va trebui confirmata, motiv pentru care te rugam sa lasi datele de contact corecte.

In situatia in care produsele comandate ajung la tine intr-o stare deteriorata te rugam nu accepti livrarea si sa ne contactezi telefonic la fata locului. In coletul produsului vei gasi factura produselor, certificatul de garantie, manualul si orice alt accesoriu inclus in pret.

Conditiile generale de livrare

Iti vom livra produsele transferand posesia fizica sau controlul asupra produselor noastre catre dvstine, fara intarziere nejustificata, in masura in care acest demers este controlabil de catre noi, si in orice caz in termenii mentionati la sectiunea “Termeni de livrare” sau in decurs de cel mult 30 de zile de la incheierea contractului intre parti. In cazul in care nu ne putem indeplini obligatia de a livra produsele la momentul convenit cu tine sau in termenul de maxim 30 zile, ai dreptul de a solicita efectuarea livrarii intr-un termen suplimentar, care sa corespunda cu circumstantele. In situatia in care nu vom livra produsele in termenul suplimentar respectiv, aveti dreptul, dupa caz, la rezilierea contractului.
In cazul rezilierii contractului, societatea detinatoare a site-ului monociclu-electric.ro iti va rambursa fara intarzieri nejustificate toate sumele platite in temeiul contractului incheiat si in decurs de cel mult 7 zile de la data la care ne-ati comunicat decizia de reziliere a contractului.

Termeni de livrare

Durata transportului sau termenul de livrare prin  intermediul firmei de curierat este de regula de 48-72 de ore. Transportul produselor catre tine poate fi gratuit. Perioadele exceptate de la livrare sunt perioadele care cuprind sarbatorile legale, weekendul cu exceptia de mai sus si alte cazuri in care monociclu-electric.ro te contacteaza telefonic si prin email privind eventuale intarzieri ale comenzii din motive intemeiate.

Dreptul de retragere din contract

Dupa plasarea unei comenzi, beneficiezi de o perioada de 14 zile pentru a te retrage din contract, fara sa fi nevoit sa-ti justifici decizia de retragere si fara sa suporti alte costuri decat cele direct legate de returnarea produselor. Perioada de retragere expira in termen de 14 zile de la data la care tu sau o terta parte, alta decat transportatorul, si care este indicata de catre tine, intra in posesia fizica a produselor sau ziua in care tu sau o terta parte, alta decat transportatorul si care este indicata de tine, intra in posesia fizica a ultimului produs sau a ultimei piese, in situatia in care plasezi o singura comanda pentru produse multiple ori piese care vor fi livrate separat.

Exercitarea dreptului de retragere

Pentru a putea sa iti exerciti dreptul de retragere trebuie sa ne informezi in scris la adresa societatii detinatoare a monociclu-electric.ro sau la adresa de e-mail: info@e-wheel.ro, cu privire la decizia ta de a te retrage din prezentul contract. Inainte de expirarea perioadei celor 14 zile de retragere, esti obligat sa ne informati cu privire la decizia ta de retragere din contract. In acest sens, poti face o declaratie neechivoca prin care iti exprimi decizia de retragere din contract specificand produsele achizitionate si detaliile completate in vederea achiziionarii acestora (e-mail / fax / posta, etc), iar noi iti vom comunica fara intarziere, confirmarea de primire a formularului de retragere.

Obligatiile tale in cazul retragerii

Esti obligat sa returnezi produsele catre societatea noastra sau unei persoane autorizate de catre societatea noastra sa receptioneze produsele, fara vreo intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care ne-ai comunicat decizia ta de retragere din contract, prin orice declaratie neechivoca mentionata la sectiunea “Exercitarea dreptului de retragere”. Acest termen este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de tine inainte de expirarea perioadei de retragere, respectiv cele 14 zile. Totodata, vei suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor. Pentru a respecta termenul limita de retragere este suficient sa timiti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

Expediaza produsele sau ni le poti preda direct noua, fara intarzieri nejustificate si, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ai comunicat retragerea. Acest termen este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea celor 14 zile.

Obligatiile monociclu-electric.ro si ale societatii detinatoare in cazul retragerii

Daca te retragi, iti vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la tine, fara intarzieri nejustificate si, nu mai taziu de perioada celor 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia ta de a te retrage din contractul incheiat. Noi vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care iti exprimi acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare, fara sa ti se perceapa comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

In situatia in care noi recuperam produsele, reprezinta exceptia, avand posibilitatea legala de a amana rambursarea platii pana la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea ta conform careia ai trimis produsele catre noi, aceasta fiind valabila data cea mai apropiata.

Exceptii de la retragere din contract

Este bine sa sti ca porti responsabilitatea doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultate din sau prin manipularea acestora, in mod diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionalitatea produselor. Monociclu-electric.ro va face dovada eventualelor diminuarii ale valorii produselor, care rezulta diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si a functionarii produselor care nu va fi descurajanta pentru tine astfel incat sa te impiedicam in exercitarea dreptului de retragere.

Cuantumul valoric al diminuarii se va percepe pentru produsele returnate care prezinta modificari fizice, urme de folosinta excesiva, interventii neautorizate sau alte aspecte care sunt mentionate si in manualele de utilizare sau/si in certificatul de garantie, astfel incat obiectul sa nu mai poate fi adus la conformitatea initiala prin reparare si ulterior revandut ca produs nou.

Pentru produsele folosite si returnate se va efectua diminuarea valorii in conformitate cu O.U.G. 34/2014, art. 14, alin. 3. De asemenea, nu se returneaza acele produsele confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar, asa cum sunt ele prezentate in platforma noastra online si a ninebot.ro.

Diminuarea valorii produselor in functie de natura, caracteristicile si functionalitatea acestora.

Informatiile cu privire la caracteristicile principale ale fiecarui produs sunt prezentate pe site. Elementele de specificitate, conditionate strict de cerintele producatorului, asupra caruia monociclu-electric.ro nu exercita nici o influenta, reprezinta seria unica de inregistrare a produsului si care ofera posibilitatea utilizatorului sa foloseasca produsul conform specificatiilor tehnice aferente.

Functionalitatea fiecarui produs poate fi testata si verificata fara nici un fel de inconvenient de catre utilizator si fara activarea seriei unice de inregistrare a produsului. Cu toate acestea, in varianta demonstrativa nu vei beneficia de capacitatile maxime a specificatiilor tehnice prezentate pe site, spre exemplu viteza maxima a produsului este de 18 km/h, fata de cei 10 km/h, in varianta demostrnativa, fara activarea seriei produsului.

Datorita faptului ca seria unica a fiecarui produs este individuala, unitara si nu poate fi replicata, aceasta poate fi folosita numai o singura data. Aceasta activare presupune inregistrarea produsului pe platforma online Appstore sau Android – Segway-Ninebot ce opereaza separat datele cu caracter personal a utilizatorului.

Avand in vedere natura si functionalitatea specifica a fiecarui dintre produsele comercializate, iti recomandam ca in perioada de 14 zile, in care aveti dreptul sa returnati produsul, sa testati fiecare functionalitatea a acestuia fara sa il activati introducand datele cu caracter personal, precum: user, parola, email, data nastere si expedierea online catre server-ul producatorului a seriei unice a produsului atribuit numelui tau.

Diminuarea valorii produsului in cazul unui produs neactivat

In situatia in care nu ai activat produsul si doresti returnarea acestuia, se va analiza gradul de uzura conform art 14 din O.G. nr. 34/2014 si daca se constatata ca produsul este returnat intr-o stare in care nu permite revanzarea ca si produs nou, monociclu-electric.ro isi rezerva dreptul de a efectua diminuarea valorii produsului cu o valoare intre 10-30% pentru readucerea la stadiul initial, daca este posibil, sau la optiunea clientului, ii vom reexpedia acelasi produs, acesta din urma suportand cheltuielile. In acest caz, monociclu-electric.ro va face dovada diminuarii produsului.

Diminuarea valorii in cazul unui produs activat

Aceasta se aplica in cazul in care ai activat deja seria unica de inregistrare a produsului prin intermediul aplicatiei Segway-Ninebot, si doresti sa-l returnezi in termenul legal de 14 zile, iar produsul necesita inlocuirea unor componente hardware considerabile ca pret. In aceasta situatie diminuarea valorii produsului se va efectua cu valori cuprinse intre 35-50% in functie de fiecare model in parte. Monociclu-electric.ro va face dovada diminuarii produsului. Totodata, daca produsul activat este returnat intr-o stare in care nu este permisa revinderea ca si produs nou, ne rezervam dreptul de a efectua in mod suplimentar diminuarea valorii produsului cu valori cuprinse intre 10-25% pentru ca produsul sa poata fi readus la stadiul initial, daca este posibil, sau la cererea clientului, ii vom reexpedia acelasi produs, acesta suportand cheltuiala aferenta.

Costuri si taxe speciale pentru la renuntarea achizitiei

Costurile suportate de catre cumparator:

Dupa plasarea si confirmarea comenzii clientul asigura costurile de retur si de transport curier in cazul in care renuntati la achizitionarea produsului in termenul de 14 zile de la receptia produsului.

Daca returnezi produsul intr-o stare in care acesta nu mai poate fi vandut ca si nou, vi se va solicita o taxa necesara pentru readucerea la stadiul initial, daca este posibil, sau pentru a fi acoperita diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului la „mana a doua” sau, la solicitarea ta, iti vom reexpedia produsul initial, pe cheltuiala suportata de catre client.

Transferarea riscurilor

Livrarea produselor catre tine cade in responsabilitatea monociclu-electric.ro. In cazul contractelor in care noi livram produsele catre tine, inclusiv prin intermediul unui societatilor de curierat, riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat catre tine abia in momentul in care clientul sau o parte terta desemnata de dvs, alta decat transportatorul, intra in posesia fizica a produselor.
Cu toate acestea, riscul iti este transferat in cazul exercitarii dreptului de retragere din contract, in momentul livrarii produselor catre transportator, daca transportatorul a fost insarcinat de catre tine sa transporte produsele, iar aceasta optiune nu a fost oferita de catre monociclu-electric.ro, fara sa iti aduce atingere drepturilor tale fata de transportator.

Dreptul de a actualiza continutul site-ului monociclu-electric.ro

Societatea detinatoare a monociclu-electric.ro isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale prezentelor prevederi, precum si orice alte modificari ale site-ului, fara o notificare in prealabil a utilizatorilor sau clientilor. Societatea nu poate fi considerata responsabila pentru eventualele erori aparute pe website din orice cauza, inclusiv in situatia unor modificari efectuate de catre administratorul site-ului.

Politica de garantie

Toate produsele vandute pe acest site, sunt produse noi, puse la dispozitie prin ninebot.ro, insotite de acte fiscale si sunt incadrate in cerintele privind garantiile. Durata medie de utilizare a produselor este de 6, 12 sau 60 de luni, in functie de tipul fiecarui produs si/sau producator. In situatia nefericita al unor probleme de service aparute, monociclu-electric.ro te sprijina cu demersurine neesare pentru a efectua servicii profesionale de reparatie pentru produsele tale la service-ul ninebot.ro, atat pe durata garantiei, cat si in perioada post garantie.

In conformitate cu O.U.G. nr. 21/1992 republicat si Legea nr. 449/2003 modificata, ne obligam sa iti asiguram o garantie legala de conformitate pe o perioada de 2 ani de la data vanzarii produsului pentru persoane fizice, cu exceptia acelor cazuri in care durata medie de utilizare a produsului este mai mica de 2 ani (conform specificatiilor certificatului de garantie al produsului).

In situatia in care soliciti garantia produsului, vom interveni in termen de 15 zile calendaristice de la data la care am fost notificati in scris, aducand la conformitate produsul.

Conformitatea produsului se efectueaza in primul rand prin repararea acestuia, utilizandu-se doar piese noi, apoi prin inlocuire sau rezolutiunea contractului, dupa caz, daca valoarea nu este disproportionata, daca celelelte masuri reparatorii nu au pot fi realizate, in fiecare dintre cazuri fara plata din partea clientului. 

Garantia este prelungita cu perioada de timp in care produsul a stationat in service pentru reparatii. Clientul in calitate de consumator trebuie sa ne informeze despre lipsa de conformitate a acestuia in termen de maxim doua luni de la data la care ati constatat neconformitatea.

Pana la proba contrara, orice lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate a acestuia.